PERSUITNODIGING

PERSUITNODIGING

Wie worden de beste groenterestaurants ter wereld?

We’re Smart® World Awards 2021

Maandag 13 september 2021 | 14u00 - 18u00 | Onsite event
​Maandag 20 september 2021 | vanaf 10u | Online event

Beste journalist, We're Smart World, dé onbetwistbare referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit, onthult op 20 september in de prachtige setting van Château Bourglinster (Luxemburg) de beste groenterestaurants ter wereld, in het bijzijn van ‘s werelds topchefs. Elk jaar bekroont We’re Smart World restaurants die ijveren voor gezonde, duurzame, innovatieve en ecologische voeding. U komt ook te weten welke restaurants een plekje krijgen in de Green Guide 2021, de invloedrijke culinair-gastronomische gids voor groenterestaurants.

We nodigen u van harte uit om onsite én online event van de We’re Smart® World Awards vanop de eerste rij te volgen. Frank Fol, De Groentekok® en bezieler achter We’re Smart World, reikt de volgende awards uit:

 • Best Vegetables Restaurants
 • Top 100 of Best Vegetables Restaurants
 • Top 10 of Best Vegetables Restaurants in België,  Denemarken, Frankrijk, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika
 • Discoveries Awards
 • The Most Delicious Think Vegetables! Think Fruits!® Menu
 • The Plantbased Untouchable

Topchefs onder wie Xavier Pellicer (Xavier Pellicer, Spanje), René Mathieu (Château Bourglinster, Luxemburg) en Michaël Vrijmoed (Vrijmoed, België) zijn op de awardshow aanwezig en delen exclusief hun visie over de culinaire wereld van groenten en fruit.

Frank Fol, oprichter van We’re Smart World: “In deze uitdagende tijden voor de horeca breng ik met veel plezier een positieve boodschap: een groeiend aantal chefs zet steevast meer groenten op het menu. Ze doen dat met zo’n indrukwekkend meesterschap dat je bijna zou vergeten dat vis en vlees bestaan. Het We’re Smart® World-team heeft hard gewerkt om zoveel mogelijk restaurants te bezoeken die volgens de Denk Groenten! Denk Fruit! filosofie werken. Maar liefst 1.000 restaurants, gespreid over 46 landen, zijn dit jaar opgenomen in de groentegids. En een aantal food-projecten ontvangen voor de allereerste keer een radijsblad, de nieuwe categorie naast de begeerde radijzen. We zijn heel trots dat Groothertogdom Luxemburg dit jaar gastland is voor de uitreiking van de awards.”
Frank Fol, De Groentekok®
Frank Fol, De Groentekok®

Onsite opnames

 • Maandag 13 september 2021, vanaf 14u00
 • Château Bourglinster, rue du Château 8, L-6162 Bourglinster Luxemburg
  ​(restaurant van René Mathieu, winnaar We’re Smart Best Vegetable Restaurant in the World met La Distillerie 2020)
 • Bevestig hier uw aanwezigheid op 13 september

  ​Programma
 • 13u30 ​ Welkom
 • 14u00 ​ Uitreiking awards - tussen opnames door mogelijkheid tot interviews met aanwezige chefs
 • 17u00 ​ Woordje door Frank Fol, oprichter We’re Smart World, gevolgd door receptie
 • 18u00 ​ Einde

Online awardshow


​Wenst u onder embargo informatie over de We’re Smart World Awards-winnaars te ontvangen? Of wilt u alvast een interview met organisator Frank Fol en/of de winnende chefs inplannen
. Contacteer ons dan via [email protected].

Volg We’re Smart World Facebook of YouTube voor de laatste updates.

We hopen u te mogen verwelkomen!

Bijlagen

Over We’re Smart
We’re Smart is de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en het geesteskind van Frank Fol, De Groentekok®. Elk jaar erkent We’re Smart de beste groenterestaurants en chef-koks ter wereld met de We’re Smart Green Guide en We’re Smart Future Award. Zo draagt We’re Smart zijn steentje bij aan een gezonde, duurzame en ecologische wereld. 

Saar Dietvorst
Saar Dietvorst Press contact We're Smart®
We're_Smart_persdossier2021.pdf 2 MB
Over We're Smart®

We’re Smart® is de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit. Het geesteskind van Frank Fol, De Groentekok®, erkent en promoot individuen, restaurants en organisaties die groenten en fruit centraal stellen in voeding. In de jaarlijkse culinair-gastronomische gids We’re Smart® Green Guide vind je de beste groenterestaurants ter wereld, gerangschikt van een tot vijf Radijzen. De We’re Smart® Awards belonen elk jaar de beste groenterestaurants- en organisaties. En in de We’re Smart® Academy delen de beste groentechefs ter wereld hun kennis met iedereen die interesse heeft in gezonde en ecologische voeding. Zo draagt We’re Smart® zijn steentje bij voor een gezonde, duurzame en ecologische wereld. We're Smart® werd door de  Belgische overheid geselecteerd als een van de officiële SDG-Voices, de ambassadeurs voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.
Vind meer oplossingen voor een gezonde en betere wereld via www.weresmartworld.com

Persdossier We're Smart

We're Smart®
Moerasstraat 18
3320 Meldert-Hoegaarden
België